02 maj 2024

Val till Europaparlamentet

Genom att rösta i valet till Europaparlamentet har du möjlighet att vara med och påverka EU:s politik. Valet äger rum söndagen den 9 juni 2024, och du kan förtidsrösta från den 22 maj.

EU-flagga

I dagarna skickas röstkort ut till alla röstberättigade. Redan från den 22 maj kan du förtidsrösta i fyra lokaler i Tyresö – Servicecenter i kommunhuset och de tre biblioteken. Du kan också förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i Sverige.

Ta med dig röstkort och legitimation för att förtidsrösta. Har du tappat bort röstkortet, kan du få ett nytt på Servicecenter och på biblioteken. Var gärna ute i god tid med att rösta, helgen där valdagen ingår räknas som en långhelg och du kanske är bortrest.

På själva valdagen den 9 juni ska du gå till din egen vallokal i Tyresö för att rösta. Du hittar din vallokal på ditt röstkort. Har du inte möjlighet att besöka din egen vallokal kan du förtidsrösta även på valdagen i Servicecenter.

På tyreso.se/val kan du läsa mer om förtidsröstning, öppettider och vallokaler i Tyresö samt hitta länkar till mer information.

Tyresö kommuns valsidor

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 8 maj 2024